Práve muscovado sa hodí najlepšie do indických, thajských, latinskoamerických a ďalších orientálnych pokrmov. Používa sa tiež do koktailov a dá sa maškrtiť aj samotný. Ak nahradíme muscovadom biely cukor v bábovke, tortovom ceste, sušienkach a ďalších klasických receptoch, získa výsledný pokrm príjemnú inú chuť.
Má jemné hnedé kryštáliky a výbornú plnú chuť, ktorá ovplyvňuje chuť konečného pokrmu. Vďaka vyššiemu obsahu melasy oproti svetlejšej Demerare a surovému cukru nie je úplne sypký. Vďaka zostatkovej trstinovej melase obsahuje prírodný cukor dôležité minerálne látky (vápnik, horčík, draslík železo – hodnoty sa líšia pre každú výrobnú šaržu).
Použitie: najlepšie sa hodí do indických, thajských, latinskoamerických a ďalších orientálnych pokrmov. Používa sa tiež do koktailov a dá sa maškrtiť aj samotný. Nahradzujeme ním biely cukor v bábovke, tortovom ceste, sušienkach a ďalších klasických receptoch, kde výsledný pokrm získa príjemne inú chuť.
Výživové údaje na 100 g:
Cukor obsahuje stopové množstvo ďalších minerálov: zinku, chrómu atď. Uvedené hodnoty sú iba orientačné a líšia sa pre každú vyrobenú šaržu
Skladovanie: Skladujte v suchu v dobre uzavretej nádobe mimo priameho slnečného žiarenia.
Hmotnosť: 400 g
Krajina pôvodu: Maurícius