Trstinový cukor Demerara je svetlo hnedej farby s prirodzenou karamelovou chuťou, ktorá sa prenesie do jedla a nápoja, kam ho pridáte. Vyznačuje sa vyšším podielom melasy ako prírodný hnedý cukor, avšak menším v porovnaní s trstinovým cukrom tmavým.
Výhody trstinovového cukru oproti bielemu cukru:
Trstinový cukor Demerara pochádza z ostrova Maurícius, kde rastie v čistom prostredí na úrodnej pôde vulkanického typu, ktorá je bohatá na minerálne látky. Trstinový cukor obsahuje stopové množstvá minerálnych látok a vitamínov. Navyše obsahuje aj melasu, ktorá vďaka svojmu zloženiu pomáha pri odstraňovaní niekoľkých nepríjemných zdravotných ťažkostí. Pomáha pri depresiách, ochoreniach kože, nechtov, vlasov a pri trávení.
Tipy na použitie:
Vďaka nápadne veľkým chrumkavým kryštálikom je vhodný ako posyp pre muffiny, či cookies. Používa sa tiež v orientálnej kuchyni, do koktailov, šalátov, kávy a čaju.
Skladovanie:
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje na 100 g:
- energia 1696kJ/399,8kcal
- tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- sacharidy 99,95g z toho cukry 99,89 g
- bielkoviny 0 g
- soľ 0 g