Hroznový cukor je najrozšírenejší monosacharid, ktorý sa voľne vyskytuje v mnohých plodoch, najmä v hrozne. Jednoduchý (hroznový) cukor sa okamžite vstrebáva do krvi bez zaťaženia zažívacieho ústrojenstva. Je to jediná forma cukru, ktorá prúdi v krvi. Jeho veľkým pozitívom je, že sa z neho nepriberá, avšak aj napriek tomu ho neodporúčame konzumovať v nadmernom množstve.
Napomáha chorým prekonávať choroby a urýchľuje zotavenie organizmu vyčerpaného športom, chorobou i prácou. Podporuje trávenie, pôsobí priaznivo na nervy v stresových situáciách, podporuje tiež výživu krvných doštičiek, pozornosť a pamäť. Zvyšuje ale chuť do jedla, takže pri redukčných diétach opatrne. Pri zvýšenej konzumácií proteínov sa užíva glukóza pre lepšie spracovanie bielkovín v organizme.
Tipy na použitie
Výborne sa hodí na prípravu rôznych energetických nápojov. Môžete ho pridávať do vody, minerálok, citronády, čaju, kávy, ovocných alebo zeleninových štiav. Glukózou taktiež môžete ochutiť jogurty, vločky, pudingy, kompóty a koláče.
Obsah: 200g