Wolfberry kokosový cukor sa vyrába zo sladkej šťavy kokosových kvetov. Miestní domorodci musia na získanie tohto nektáru narezať palmové okvetia a po zozbieraní z tejto šťavy nechávajú veľmi pomalým zahrievaním odpariť vodu. Výsledným produktom sú svetlo hnedé až žltohnedé kryštáliky kokosového cukru, ktoré majú výbornú a plnú chuť s mierne karamelovým podtónom.
Toto sladidlo sa v juhovýchodnej Ázii používa už tisíce rokov, ale do nášho "civilizovaného" sveta sa dostalo ešte len pomerne nedávno. Je to ideálna náhradka rafinovaného, prípadne trstinového cukru, ktorá sa veľmi dobre rozpúšťa a výborne sa teda hodí do všetkých nápojov. Jeho vlastnosti ale oceníte aj pri príprave zmrzlín, jogurtov, alebo dezertov, ktorým dodá zaujímavú chuť. Filipínske ministerstvo poľnohospodárstva zverejnilo informácie, že kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej potom polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom.
Zloženie: Nerafinovaný kokosový cukor.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez alergénov
Skladovanie: Skladujte v uzavretej originálnej dóze, alebo v inej uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste. Skladujte mimo dosahu priameho svetla, najlepšie pri teplote 20 ° C - 25 ° C.
Obsah balenia: 500 g
Krajina pôvodu: Indonézia