Sladidlo panely je vysušená šťava z cukrovej trstiny, ktorá si zachováva všetky živiny, ktoré sa v cukrovej trstine nachádzajú. Spracováva sa tak, že sa najprv z rastlín šetrne vytlačí šťava, ktorá sa následne vysuší a po tej sa vzniknuté kryštáliky ľahko rozdrví. Na rozdiel od trstinového cukru, z ktorého sa odstraňuje melasa ako vedľajší produkt s množstvom nutrične hodnotných látok, si panela zachováva všetky benefity.
Hoci sa panela trochu podobá trstinovému cukru, chutí skôr ako melasa. Patrí k najprirodzenejším cukrom, pretože pri jej výrobe nedochádza k bieleniu, rafinácii ani oddeľovaniu melasy. 100 g panely obsahuje okrem iných rozdielov aj o 73 mg viac vápnika, takmer o 12 mg viac železa a o polovicu viac draslíka.
Zloženie: Vysušená šťava z cukrovej trstiny.
Výživové údaje:
Návod na prípravu: Panela vám poslúži ako univerzálny sladidlo do rôznych nápojov, detskej výživy, džemov, kaší, pri pečení dezertov, ale aj pri príprave slaných pokrmov. Je to vynikajúci zdroj energie pre športovcov a pri vyčerpaní a strese. Rapadura rozpustená v studenej vode s ľadom a citrónom je vynikajúci, osviežujúci a výživný nápoj na leto, pokiaľ ju pridáte v zime do obľúbeného pitia, tak vás rozohreje rovnako ako med.
Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Kolumbia