Trstinová melasa je vedľajší produkt pri výrobe cukru z cukrovej trstiny a veľmi často sa jej celkom oprávnene hovorí "čierny zázrak". Jedná sa o tmavohnedú až čiernu tekutinu konzistencie hustého sirupu, ktorá má veľmi špecifickú chuť skaramelizovaného cukru a niekomu môže vzhľadovo málinko pripomínať aj lesný med. Trstinová melasa vzniká po tretej extrakcii, alebo ak chcete kryštalizácii cukrovej trstiny a jedná sa o 100% prírodný produkt, ktorý síce obsahuje menej sacharidov ako trstinový cukor, zato v melase zostáva viac stopových prvkov, pričom za zmienku stojí napríklad draslík, vápnik a horčík . Ďalšou veľkou výhodou je aj to, že melasa obsahuje menej kalórií ako med a bežný rafinovaný cukor.
V oblastiach, kde sa cukrová trstina pestuje, patrí dodnes melasa k hlavným pokrmom domorodcov. Tí si ju ale nevážia len ako sladidlo a neoceniteľný zdroj mnohých enzýmov, organických látok a stopových prvkov dôležitých pre organizmus, ale využívajú ju aj na mnoho svojich neduhov. Okrem konzumácie si z melasy ale môžete urobiť aj prvotriednu pleťovú masku, ktorá dodá vašej pleti šmrnc a neuveriteľne ju rozjasní. Naneste neriedenú melasu na tvár a krk, nechajte asi 30 minút pôsobiť a potom ju dobre opláchnite. To ešte len uvidíte, aké vie melasa divy aj pri vonkajšom používaní a prečo sa jej hovorí "čierny zázrak"!
Wolfberry trstinová melasa je výborné, nesírené a neriedené sladidlo v BIO kvalite. Látky obsiahnuté v melase tak sú v prirodzenej prírodnej forme, čo umožňuje ich ľahké vstrebávanie. Melasa je vhodná aj pre deti, seniorov, športovcov a pre ťažko manuálne pracujúce osoby. Melasa je ľahko rozpustná a perfektne sa hodí na dochutenie rôznych kaší, mliečnych výrobkov, domáceho müsli a všetkých typov nápojov.
Výživové údaje:
Návod na prípravu: 1-2 krát denne 1 čajovej lyžičky (5 g) rozpustíme v 200 ml vody (čaju, šťavy a pod.)
Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste.
Obsah: 1300 g
Krajina pôvodu: Paraguaj