Sklenené sušené rezance, známe tiež ako čínske rezance alebo krištáľové rezance sú typom transparentných rezancov vyrobených zo škrobu (hrachový, kukuričný, zo zelených fazule) a vody. Dostali svoje meno kvôli priesvitnému vzhľadu, ktorý získajú po zaliatí horúcou vodou. Používajú sa ako prísada do výplní rôznych knedlí, a to najmä vo vegetariánskej kuchyni. Sú populárne v Ázii, najmä v Indonézii, Filipínach, Japonsku, Kórei, Indii, Vietname, Pakistane, Thajsku, Havaji, atď. Vďaka svojej ťažšej váhe bývajú servírované naspodku taniera či misy a ostatné ingrediencie sa navŕšia hore na ne.
Zloženie: Hrachový škrob, kukuričný škrob, pitná voda, škrob z mungo fazule.
Výživové údaje:
Upozornenie: Hrachový škrob nepochádza z Číny.
Návod na prípravu: Ich príprava je veľmi jednoduchá. Po zaliatí vriacou vodou ich stačí nechať 3 minúty odstáť. Nemajú výraznejšiu chuť, preto sú vhodné do rozličných pokrmov. Snáď najčastejšie bývajú používané v polievkach, studených šalátoch a jarných závitkoch. Často sa pridávajú k vyprážanému mäsu, zelenine a tofu. Ľahko absorbujú korenie a tekutiny, ako je napríklad rybia alebo sójová omáčka. Sú zdravé, pretože neobsahujú pšenicu ani lepok. V Číne, odkiaľ pochádzajú, sú veľmi populárne prísadou. Podávajú sa tu v miskách s rôznymi ingredienciami, napr. so zeleninou alebo krevetami.
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Obsah: 100 g
Krajina pôvodu: Čína