Celozrnné špaldové cestoviny sú vyrobené z bio celozrnnej múky vyrobenej z bio špaldovej pšenice, dopestovanej v ekologickom poľnohospodárstve. Pšenica špaldová je jednou z najstarších kultúrnych plodín.
Zloženie: Celozrnná múka z pšenice špaldy bio, voda.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez konzervačných látok a umelých farbív. Obsahuje lepok.
Návod na prípravu: Za šálku cestovín opražíme na oleji a cibuľke dozlatista, zalejeme max. 1,5 šálky vody (najlepšie vriacej) a necháme zovrieť. Povaríme (prikryté) cca 5-8 minút, kým cestovina nevsiakne všetku vodu. Občas premiešame. Môžeme počas varenia posoliť. Hotové cestoviny už necedíme. Tarhoňa je výborná ako príloha k mäsu, ale chutí aj v cestovinovom šaláte so zeleninou, či dokonca aj na sladko, napr. s jablkami.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Obsah: 400 g
Krajina pôvodu: Slovenská republika