Ak neobľubujete celozrnné výrobky, no uprednostňujete potraviny z ekologického poľnohospodárstva, určite Vám tieto cestoviny zachutia. Sú vyrobené z bio bielej múky bez obsahu otrúb. Sú vhodné ako závarka do polievok, príloha alebo na prípravu rôznych druhov šalátov.
Pšenica špaldová je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. Dvojitá pleva špaldy zrnko lepšie chráni a preto naň menej vplývajú škodliviny z prostredia. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že vaše telo nie je vystavené ďalšej záťaži chemickými látkami.
Zloženie: Múka z pšenice špaldy, voda. Suroviny pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez konzervačných látok a umelých farbív. Obsahuje lepok.
Návod na prípravu: Pohár cestovín opražíme na cibuľke a oleji dozlatista, zalejeme max. 1,5 pohárom vody, necháme ju zovrieť, môžeme osoliť. Odstavíme a necháme dôjsť, kým sa tekutina nevsiakne. Použijeme ako prílohu alebo na prípravu hlavého jedla. 100g cestovín vložíme do 1L mierne osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni 3-5 min. Odstavíme a podľa potreby necháme dôjsť pod pokrievkou. Hotové cestoviny scedíme a po prepláchnutí studenou vodou podávame.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Obsah: 400 g
Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EÚ.