Bezvaječné cestoviny zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Použitie:
príloha - namiesto klasických cestovín môžete použiť tento exotickejší variant, nebojte sa kuskus kombinovať aj so strukovinami
rizoto - kuskus zmiešajte so svojou obľúbenou zeleninou, tofu alebo hubami
šaláty - cestoviny dobre chutia aj s čerstvou zeleninou a môžu tak byť sviežim letným jedlom
zápražka - v polievke kuskus dobre funguje ako klasická zápražka
na sladko - so sirupom, ovocím, orieškami a so smotanou vytvoríte z kuskusu aj chutné sladké jedlo
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí ho zaliať dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť.
Meno kuskus je prevzaté z arabčiny, ide totiž o tradičné severoafrické jedlo. Po čase sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guľôčok tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso aj jačmeň. Často ho zamieňajú s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných chrumiek.
Obsah: 500 g
Zloženie: Hrubo mletá pšeničná krupica *. Môže obsahovať stopy vajec. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva