Zloženie proteínov strukovín sa približujú k zloženiu proteínov živočíšneho pôvodu. Sú zložené z plnohodnotných bielkovín, čo znamená, že obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny, čím sú vhodnou voľbou aj pre vegetariánov. Strukoviny sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov (B komplex okrem B12, A, E). V porovnaní s obilninami sú lepším zdrojom minerálnych látok, ktoré sa menej strácajú počas spracovania a to najmä železo, fosfór, draslík a horčík. V poslednom rade sú zdrojom antioxidantov, ktoré môžu mať priaznivý vplyv na organizmus človeka a oxidačný stres.
Kombinácia látok obsiahnutých v hrachu posilňuje imunitu organizmu aj pevnosť tkanív vrátane kostí. Hrach podporuje správnu činnosť tráviacej sústavy, pomáha udržiavať hladinu cholesterolu v krvi, posilňuje nervovú sústavu, tlmí zápalové procesy. Má blahodárne účinky na nechty, vlasy a oči.
Tipy na použitie
Cestoviny vložíme do 4-5l osolenej vriacej vody a za stáleho miešania varíme 6-7 minút. Po uvarení scedíme a opláchneme pitnou vodou.
Strukovinové cestoviny môžeme použiť ako náhradu klasických cestovín ako prílohu k hlavnému jedlu.
Obsah: 200g