Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža. Vychutnajte si ho v biokvalite. Meno kuskus je prevzaté z arabčiny, ide totiž o tradičné severoafrické jedlo. Po čase sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guľôčok tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso aj jačmeň. Často ho zamieňajú s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných chrumiek.
Zloženie: Hrubo mletá celozrnná pšeničná krupica. Môže obsahovať arašidy, sóju, iných škrupinové plody a sezam. Suroviny pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje:
Upozornenie: Obsahuje lepok.
Návod na prípravu: Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí ho zaliať dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť.
Skladovanie: Skladujte v chlade a v suchu.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Česká republika