Výnimočnú kvalitu karobového sirupu poznali už v starovekom Grécku a Egypte. Bol prirodzenou súčasťou jedálnička predovšetkým tehotných žien, malých detí a starších osôb. 100% karobový sirup sa extrahuje zo strukov karobu. Nosí prezývku svätojánsky chlebík alebo rohovník obyčajný. Ponúka jemnú a sladučkú chuť. Jeho vôňa pripomína elegantnú a zmyselnú vôňu datlí.
Karobový sirup slúži ako prírodné sladidlo. Je bohatým zdrojom bielkovín a vzácnych minerálov. V strukoch karobu nájdeme zastúpený horčík, vápnik (3x viac ako mlieko), železo, fosfor, draslík, nikel, vitamíny A, B, B2, B3 a D. Je prírodným zdrojom aminokyselín a vlákniny. Pôsobí antialergicky, antibakteriálne, antioxidačne, antivírusovo a antisepticky.
Zloženie: 100% karob.
Výživové údaje:
Návod na prípravu: Karobový sirup môžeme použiť ako sladidlo pečení, do koláčov, dezertov, pri príprave torty. Prijemne ochutí teplé a studené nápoje, jogurty, pudingy, zmrzlinu, polevy, tahini, pokrmy z ryže. Hodí sa aj na lievance či palacinky. Je skvelou náhradou medu a cukru.
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Obsah: 400 g
Krajina pôvodu: Peru