Sladidlo novej generácie Klasik vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky.
Prírodné sladidlo s podielom vlákniny 62 %. Toto sladidlo je zdravšia alternatíva pre každého, pretože obsahuje až 4x menej cukru ako agávový sirup a javorový sirup.
Sladidlo z čakanky Klasik možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov. Môže byť použitý aj v teplej kuchyni pre pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek. Tieto pokrmy potom vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu v porovnaní s potravinami sladenými cukrom.
Bez lepku, bez laktózy, bez konzervantov, bez soli, bez prídavku cukrov, s vysokým obsahom vlákniny, so zníženou energetickou hodnotou. Obsahuje iba prirodzene sa vyskytujúce cukry.
Doporučené dávkovanie: 3 - 6 porcií denne (1 porcia = 5 g).
Balenie obsahuje 70 porcií.
Pri nadmernej konzumácii sa môže vyskytnúť mierne nadúvanie.
Zloženie: extrakt z koreňa čakanky (min. 98 %), zvlhčovacia látka glycerol, karamel.
Nutričné hodnoty v 100 g:
- Energetická hodnota 176 kcal / 717 kJ
- Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 13 g z toho cukry 13 g
- Vláknina 62 g
- Bielkoviny 0 g
- Soľ 0 g
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred svetlom pri teplote do 25°C. Prípadný sediment nie je chybou.
Krajina pôvodu: Heinz Food a.s., Česká republika