Táto špičková mliečna ryža ľahko vstrebáva tekutinu a po uvarení je mäkká a krémová. Je vynikajúca pre prípravu mliečnej ryže, ryžových nákypov a ďalších sladkých pokrmov.
Výživové hodnoty v 100 g:
- Energia 1397 kJ / 334 kcal
- Bielkoviny 6,7 g
- Sacharidy 80,4 g
- Tuky 0,4 g
Návod na prípravu: 3/4 hrnčeka ryže zalejeme 1,5 hrnčekom studenej vody a zvoľna varíme pod pokrievkou do mäkka (cca 12 minút) alebo kým sa voda nevyvarí. Potom pridáme necelé dva hrnčeky mlieka, podľa chuti osladíme prírodným cukrom a za občasného miešania zvoľna varíme ďalších asi 10 minút do krémovej konzistencie. Ak je zmes príliš hustá, prilievame postupne mlieko. Nakoniec môžeme pridať vajíčko vyšľahané v troche mlieka a krátko povariť. Dochutíme škoricou, vanilkou, maslom ...
Skladovanie: Skladovať v suchu.
Hmotnosť: 500 g
Krajina pôvodu: Taliansko