Slzovke všeobecnej (Coix Lacryma-jobi) sa hovorí Jóbove slzy alebo Biela perla východu. V tradičnej čínskej medicíne sa využíva ako antioxidant. Slzovka neobsahuje lepok, takže je ideálnou potravinou pre osoby trpiace celiakiou. Samotnú slzovku môžete konzumovať ako prílohu, pridať ju do ryže a v polievkach s jej pomocou nahradíte krúpy. Uvarená a rozmixované sa pridáva do rôznych kaší, placiek, nátierok, nákypov a mletého mäsa.
Zloženie: Slzovka
Návod na prípravu: Pred varením slzovku dobre prepláchnite pod tečúcou vodou a potom máčajte minimálne 30 minút, nič ale nepokazíte, keď si ju namočíte aj deň vopred. Pokiaľ ju budete variť na slano, potom k nej môžete zároveň pridať aj koreňovú zeleninu, ktorú na konci varenia buď vyberiete, alebo ju môžete spolu so slzovky rozmixovať.
Obsah: 250 g
Krajina pôvodu: Česká republika