Táto ryža vyniká čistotou a neporušenosťou dlhých zŕn, po uvarení je krásne nadýchaná, sypká, pevná a voňavá. Je veľmi všestranná a svojou chuťou sa skvele hodí k mnohým pokrmom. Používame ju hlavne ako prílohu. Výborná je vyprážaná ryža s kúskami zeleniny, mäsom, hlbinná ... Rizoto a vyprážané ryže sú z tohto druhu ryže sypké a ryža si v týchto pokrmoch zachováva pevnú štruktúru.
Zloženie: Ryža natural
Výživové hodnoty v 100 g:
- Energia: 1548 kJ / 370 kcal
- Bielkoviny: 8 g
- Sacharidy: 77 g
- Tuky: 3 g
Návod na prípravu: Dva hrnčeky ryže preperieme v studenej vode a pridáme dva hrnčeky studenej vody a soľ a zvoľna varíme do mäkka (cca 50 minút).
Skladovanie: Skladovať v suchu.
Hmotnosť: 500 g
Krajina pôvodu: Taliansko