Ryža basmati je typická dlhými zrnami a jemnou orieškovou vôňou. V kuchyni doceníte predovšetkým to, že sa nelepí a má krátku dobu prípravy. Ide o ryžu v biokvalite z podhoria Himalájí. Basmati je tiež prirodzene bezlepková. Basmati spoznáte nielen podľa orieškovej vône, ale aj podľa výrazne dlhého zrna. Ryža má veľmi delikátnu chuť a pri správnej príprave nelepí. Túto vlastnosť získava vďaka dlhej dobe skladovania, ryža po zbere v suchu a tme ideálne vysychá až dva roky. Ako rastlina dáva úrodu iba raz za rok a je zavlažovaná vodou z ľadovcových riek.
Zloženie: Ryža basmati dlhozrnná lúpaná. Suroviny pochádzajú z kontrolovaného ekologického polnohospodárstva.
Výživové údaje:
Upozornenie: Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, skrupinových plodov a sezamu.
Návod na prípravu: Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 20 minút.
Skladovanie: Skladujte v suchu a v chlade. Chráňte pred teplom.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Pakistan