Amarant je prirodzene bezlepková pseudoobilnina. Dobre sa kombinuje s ryžou a inými obilninami. Možno z neho urobiť domáce popcorn alebo pripraviť skvelé rizoto. Vychutnajte si ho v biokvalite. Amarant sa radí k pseudoobilninám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiatikov. Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Zloženie: Amarant. Surovina pochádza z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje:
Upozornenie: Môže obsahovať lepok, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. Vhodný pre vegánov. Bio. Bez pridaného cukru.
Návod na prípravu: Prepláchnutý amarant varte v dvojnásobnom množstve vody cca 30 minút a nechajte pod pokrievkou dôjsť.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: India