Pšenové vločky v biokvalite s výraznou chuťou. Rýchla a jednoduchá príprava. Široké využitie v kuchyni. Vhodné predovšetkým na prípravu kaše, ale možno nimi aj zahusťovať a použiť ich ako spojivo do karbonátok a nátierok
Pšeno vzniká z prosa odstránením semennej šupky z obilniny. V skorších dobách sa pšeno využívalo napríklad na prípravu trhancov alebo pšenového nákypu. Na nejaký čas bolo pšeno z kuchyne vytlačené ryžou, čo sa ale postupne našťastie zmenilo. Pšenové vločky sa vyrábajú naparovaním a lisovaním ošúpaných zŕn prosa.
Obsah: 250g
Zloženie: vločky jáhlové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladujte ho v chlade a v letných dňoch v chladničke, pretože má tendenciu žltnúť a má menšiu trvanlivosť ako iné vločky.