Pokiaľ chcete účinne bojovať proti vredom, skúste pravidelne užívať Vitamín U. Už starí Rimania považovali kapustu za účinný všeliek. Vitamín U sa vyskytuje v spomínanej kapuste ale aj v listoch zelenej zeleniny či vaječnom žĺtku, ovocí, v kuracom alebo hovädzom mäse, špenáte, syroch, zelenom hrášku, cesnaku alebo fazuli.
Má vplyv na vylučovanie a tvorbu žalúdočnej kyseliny, enzymatickej funkcie a celý črevný trakt. Posilňuje náš imunitný a tráviaci systém a napomáha k detoxikácii organizmu. Má však aj ďalšie širokospektrálne účinky. Zmierňuje diabetes, lieči hemoroidy, posilňuje oslabený organizmus a pôsobí aj ako prírodné antidepresívum.
Vitamín U je derivát aminokyseliny metionínu. Je to čisto prírodná látka vyskytujúca sa v kapuste, listoch zelenej zeleniny a v žĺtku. Má priaznivý vplyv na správnu funkciu zažívacieho traktu, najmä žalúdka. Jedna dávka obsahuje 500 mg účinnej látky Methyl-methionin sulfonium chloridu (dehydrovaná forma šťavy z kapusty).
Vitamín U (methyl-methionin sulfonium chlorid):
prispieva k normálnej funkcii tráviacej sústavy
Odporúčané dávkovanie:
1 – 2 kps 1 krát denne počas jedla
*Text bol upravený a prispôsobený v zmysle platnej legislatívy, týkajúcej sa zdravotných tvrdení, čo znamená, že u produktov nesmieme uvádzať žiadne zdravotné tvrdenia, ktoré by odkazovali na ich liečivé účinky. Zoznam zdravotných tvrdení, ktoré možno uvádzať na potravinách podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách.