Tapiokový alebo maniokový škrob (niekedy označovaný ako múka) je prirodzene bezlepkový a má neutrálnu chuť. Má vynikajúce pekárske vlastnosti. Tapioka má široké využitie, je možné ju pridať do bezlepkovej múky a zlepšiť konzistenciu hotových jedál. Je vhodný na zahusťovanie polievok a omáčok, na sladké aj slané pečenie.
Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickú pšeničnú múku. A má skutočne široké spektrum využitia. Obsahuje množstvo sacharidov, bielkoviny a hlavne neobsahuje lepok ani iné alergény.
Zloženie: Natívny tapiokový škrob.
Výživové údaje:
Upozornenie: Tapiokový škrob je tak ideálny pre celiakov, vegánov či pri paleo strave.
Návod na prípravu: Tapiokový škrob má jedinečné expanzné (zväčšuje objem) vlastnosti, ktoré sa môžu uplatniť pri pečení a smažení pekárskych výrobkov. Na zvýšenie objemu chleba je vhodný prídavok ¼ – ½ šálky tapiokového škrobu, pri použití ryžovej múky je najvhodnejšia náhrada ¾ šálky ryžovej múky 1 šálkou tapiokového škrobu.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Obsah: 400 g
Krajina pôvodu: Thajsko