Tapioka je škrob získaný z koreňa manioku. Je k dostaniu vo forme múky alebo tapiokových perál. Produkty z tapioky majú pomerne dosť kalórií, avšak zasýti na dlhší čas a v kombinácii s kokosovým mliekom nezaťaží trávenie. Tapioková múka je tiež zdravým zdrojom karbohydrátov s nízkym obsahom cholesterolu. Tapiokovú múku môžete použiť ako univerzálny kuchynskú prísadu. Ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, k príprave krémov, pri pečení múčnikov a dezertov alebo na výrobu výborného pudingu. Ideálne je tiež ako náhrada želatíny či ryže.
Zloženie: 100% škrob z hľúz kríka manioku.
Výživové údaje:
Návod na prípravu: Hodí sa na varenie i pečenie zdravých receptov, ale poslúži tiež ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a varených jedál, alebo ako náhrada želatíny. Pečivo vyrobené z tejto bezlepkovej múky vydrží o niekoľko dní dlhšie ako bežné, je jemné a menej sa drobí.
Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste.
Obsah: 400 g
Krajina pôvodu: Česká republika