Tapiokové perličky sa vyrábajú z bielej dužiny hľúz manioku jedlého. Najrozšírenejšie sú perličky s veľkosťou 2-4 mm. Tapioka perly majú v bezlepkovej kuchyni široké využitie od zvláčnenia cesta a zahusťovania až po výrobu dezertov a pudingov, spestrenie nápojov a čajov. Môžete ich tiež použiť namiesto ryže. Tapioka je zdrojom komplexných sacharidov s nízkym obsahom cholesterolu a bez obsahu tuku. Neobsahuje lepok a môže byť preto súčasťou bezlepkovej diéty. Produkty z tapioky sú pomerne kalorické, ale nasýtia na dlhšiu dobu a v kombinácii s kokosovým mliekom nezaťažia trávenie. Zdroj komplexných sacharidov.
Zloženie: Škrob z kríka manioku 100%.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bezlepkové. Bez cukru.
Návod na prípravu: Tapioca perly majú v zdravej bezlepkovej kuchyni široké využitie od zvláčnenie cesta, alebo ako zahusťovadlo do polievok (na spôsob chrumiek alebo kvapkania Zavarko), alebo ako poleva na ovocné koláče (náhrada želatíny). Vhodné ik výrobe dezertov, pudingov a spestrenie nápojov a čajov. Príprava pudingu: 100 g perál prepláchnite, zalejte 300 ml vody a nechajte napučať. Potom pridajte 300 ml mlieka, oslaďte a za stáleho miešania varte na miernom plameni do zhustnutia.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Obsah: 100 g
Krajina pôvodu: Thajsko