Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov. Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá. Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako „lahodná", „chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.
Zloženie: Sójové bôby (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Výživové údaje:
Upozornenie: Vhodné pre vegánov. Obsahuje sójové bôby. Bez pridaného cukru. Môže obsahovať lepok.
Návod na prípravu: Slúži na dochucovanie jedál podľa potreby.
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Obsah: 200 ml
Krajina pôvodu: Japonsko