Strúhanka z kukurice ako alternatíva bežne dostupné strúhanky. Môžete s ňou obaľovať, zahusťovať alebo ju pridávať do ciest.
Použitie:
Obaľovanie - so strúhankou môžete obaliť takmer všetko od húb cez syry až po zeleninu.
Zahusťovanie - kukuričná strúhanka vám dobre zahustí omáčky aj polievky.
Zemiakové cesto - pridajte trochu strúhanky do vášho klasického zemiakového cesta na knedle, cesto sa tým krásne odľahčí.
Karbonátky, sekaná - namiesto pšeničnej strúhanky môžete pri príprave placiek alebo sekanej využiť kukuričnú.
Kukurica je rastlina z čeľade lipnicovitých, ktorá môže mať až šesť metrov. Pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, kde sa pestuje už vyše 5000 rokov. Od miestnych Indiánov sa kukurica spolu s Kolumbom dostala do Európy. Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. V Čechách ju nájdeme na poliach na južnej Morave.
Kukurica sa využíva ako krmivo, ďalej ako surovina na výrobu cukru, oleja a škrobu. Niektoré druhy sa pestujú ako zelenina. V potravinárstve sa z kukurice vyrábajú lupienky, múka, krupica alebo kaše. Zvlášť v rozvojových krajinách je kukurica cenným zdrojom obživy.
Obsah: 200 g
Zloženie: Kukuričná krupica. Môže obsahovať stopy lepku.