Lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.
Ruža šípová - Fructus Cynosbati. Plody ruže majú veľmi rôznorodé účinky a cenia sa ako dôležitý zdroj vitamínu C, A, B a E. Vitamín C popri iných pozitívnych účinkoch na ľudský organizmus znižuje lámavosť kapilár, vitamín K má vplyv na normálnu zrážanlivosť krvi. Šípky majú aj močopudný a sťahujúci účinok. Znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Môžeme ich používať ako povzbudzujúci prostriedok pri rekonvalescencii. Ruža šípová zvyšuje odolnosť organizmu voči infekciám, odporúčajú ju pri zle hojacich sa ranách, napomáha normálnemu zrastaniu kostí pri zlomeninách. Zlepšuje funkciu malého mozgu a látkovú výmenu v organizme.
Zloženie: Šípka (60%), cukor, med (10%), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín. Obsah ovocia: 60/100g výrobku.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Určené na priamu spotrebu.
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste, chráňte pred teplom. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 5 dní.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Slovenská republika