Vzhľadom k tomu, že sú tieto semienka pomerne tvrdé, najvyššej využiteľnosti cenných živín dosiahneme, keď ich pred použitím pomelieme v mlynčeku. Využiť ich môžeme na slano, či na sladko. Mali by ich do svojho jedálnička pridať hlavne športovci, ťažko pracujúci a študenti, lebo zlepšujú koncentráciu a dodajú potrebnú energiu. Navyše obsahujú celý rad cenných látok ako sú vitamíny B2, B3, B5, B6, horčík, vláknina, bielkoviny. Obsahom vápnika konkurujú dokonca aj mlieku.
Návod na prípravu: Je vhodné ho kombinovať s ľanovými, tekvicovými a slnečnicovými semienkami a použiť ako posýpku pri pečení chleba, pečiva alebo sušienok. Sezamové semienka taktiež môžete zľahka opražiť na panvici a použiť na dochutenie šalátov, müsli alebo kaší. Výborná je sezamová pasta nazývaná tahini.
Zloženie: Semeno sezamu bieleho
Výživové údaje:
Upozornenie: Uchovávajte mimo dosahu detí. Vyrobené v závode spracovávajúcom obilniny, orechy, sóju, sezam, arašidy, sušené mlieko.
Skladovanie: Skladujte v uzatvorenom obale, na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: India
VÝHODY NAKUPOVANIA BEZ OBALU:
✅ Produkt Vám príde ekologicky zabalený v papierovom vrecku - nepoužívame plastové obaly.
✅ Výhodnejšia cena oproti iným bežne baleným produktom.
✅ Nakupujte Vami zvolené množstvo, ktoré viete spotrebovať.