Výhonky sú vynikajúcim zdrojom energie, minerálov a vitamínov. Môžete ich pridať do šalátov, polievok alebo nátierok a výborne poslúži aj ako príloha. Možno ich tepelne upravovať, strácajú tak avšak časť svojej výživovej hodnoty.
Rukola bola v minulých storočiach považovaná za afrodiziakum a klíčky sú všeobecne súčasťou jedálničkov všetkých kultúr skoro 5000 rokov. Niet divu. Pri procese klíčenia začnú v semenách prebiehať metabolické procesy, ktoré aktivujú enzýmy a obsah prospešných látok v nich až niekoľkonásobne vzrastie.
Zloženie: Rukola.
Návod na prípravu:
• Semienka prepláchneme vodou. Ľahko navlhčené ich vložíme do klíčiacej nádoby.
• Semienka ponecháme na tmavom a teplom mieste, kde začnú klíčiť.
• Rastlinky je potreba pravidelne preplachovať (aj korienky zo spodnej strany), aby sme zabránili plesniam (2-3x denne).
• Prvé klíčky sa objavia po 24 hodinách.
• Ku konzumácii sú vhodné celé rastlinky vrátane korienkov.
• Pred konzumáciou klíčky opláchnite.
Odporúčame klíčiť na klíčiacej miske alebo sitku. Nie je vhodné klíčiť semienka na vate, pretože prichádzame o chutné korienky, ktoré do vaty zarastajú. Pre dlhšiu trvanlivosť odporúčame hotové klíčky uchovávať v chladničke, kde nám vydržia aj týždeň.
Upozornenie: Bez alergénov
Skladovanie: Skladujte v chlade a tme. Balené v ochrannej atmosfére.
Obsah: 200 g
Krajina pôvodu: Taliansko