Múka Manitoba je vyhľadávaná mnohými kváskovými žienkami pre jej úžasné vlastnosti pri pečení rôznych kváskových špecialít – croissantov, bagetiek či iných špecialít. Vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako “silná múka”. Obsahuje veľa lepku a navyše až 3% vitálneho lepku. Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Zloženie: Pšeničná múka hladká manitoba.
Výživové údaje:
Upozornenie: Môže obsahovať sójové bôby, sezam obsahuje lepok. Podlieha prírodzenému úbytku hmotnosti.
Návod na použitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte vykysnúť cca. 18 – 20 hod.
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Obsah: 1 kg
Krajina pôvodu: Taliansko