Mandľová alternatíva smotany má krásnu bielu farbu, jemnú chuť mandlí a hustú konzistenciu.
Využitie:
- polievky - pridajte alternatívu smotany do vašej obľúbenej polievky, jej chuť bude vďaka nej plná a jemnejšia
- omáčky - mandľová alternatíva smotany môže byť aj základom smotanových omáčok
- dezerty - pri výrobe zmrzliny alebo napríklad talianskej špeciality panna cotta skúste použiť namiesto mliečnej smotany tú mandľovú, chuť dezertov zostane rovnako výborná ako predtým
- zapekanie - mandľová smotana funguje pri zapekaní zemiakov alebo cestovín rovnako dobre ako tá bežná mliečna
- nápoje - káva alebo smoothie, oboje možno zjemniť touto smotanou
- dresingy - ak je váš dresing príliš hustý, možno ho zriediť alternatívou smotany
Spoločnosť EcoMil vznikla v roku 1991. Jej cieľom bolo inovovať recept na tradičný nápoj v Španielsku, mandľové mlieko. Ide o poprednú značku v Európe v oblasti výroby mandľových rastlinných nápojov. Pri výrobe sa používajú tie najkvalitnejšie španielske mandle, ktoré sa lisujú za studena, čím sa odtučnia a vznikne mandľový prášok. Ten sa podľa potreby zmiešava s vodou.
V roku 2014 bol EcoMil registrovaný na VeganSociety.com a získal označenie Vegan, čo potvrdzuje malá slnečnica na obale. Všetky ich výrobky sú vyrobené zo surovín ekologického poľnohospodárstva, bez chemických hnojív, pesticídov alebo GMO. Navyše sú všetky obaly recyklovateľné a získavajú sa z udržiavaných a ošetrených lesov.
Zloženie: Voda, MANDLE* 7 %, slnečnicový olej, Agávový sirup*, stabilizátor (xantán, arabská guma*), emulgátor (slnečnicový lecitín*), morská soľ, prírodná aróma*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Môže obsahovať stopy ostatných stromových orechov.
Alergény: Orechy