Maková múka nie je to isté ako mletý mak. V porovnaní s mletým makom má múka asi o 30% vyššie nutričné hodnoty. Pri múke sa pomocou lisovania za studena odstráni z maku olej a až následne sa mak zbavený oleja zomelie na jemnú múku. Oproti mletému maku sa múka dá bezpečne použiť ako náhrada pšeničnej múky na pečenie koláčov, ale dokonca aj chleba. Vhodná na pečenie, do chlebových zmesov, do koláčov na zahusťovanie omáčok a polievok , kaše. Maková múka na rozdiel od mletého maku obsahuje minimálne množstvo tuku a omega 6 mastnej kyseliny ale dvojnásobok vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov.
Zloženie: 100 % maková múka.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bezlpeková.
Návod na prípravu: Vhodná na pečenie, do chlebových zmesov, do koláčov na zahusťovanie omáčok a polievok , kaše.
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste, nevyžaduje chladenie!
Obsah: 400 g
Krajina pôvodu: EÚ