Biely mak s jemnou orieškovou chuťou je vzácny prastarý druh maku. V minulosti predstavoval symbol bohatstva a hojnosti. V našich končinách je nenahraditeľnou súčasťou jedálnička. V porovnaní s makom modrým ponúka vyšší podiel minerálnych látok, predovšetkým vápnika, železa, zinku draslíka a medi. Je zdrojom hodnotných bielkovín, tukov, antioxidantov, vitamínov B1, B6, E a C. Mak biely Provita zásluhou špecifickej chuti v receptoch výborne nahradí orechy.
Zloženie: 100% mak biely.
Výživové hodnoty v 100 g:
Upozornenie: Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste, pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Chráňte pred priamym slnečným žiarením a sálavým teplom. Ukladajte mimo dosahu detí.
Návod na prípravu: Mak biely v receptoch chuťovo perfektne nahradí orechy. Je ako stvorený na pečenie. Výborne sa hodí do pečiva, koláčov, buchiet, zákuskov, makovej plnky či na posypanie lahodných tradičných i netradičných dobrôt. Svoje využitie nájde aj pri príprave slaných pokrmov. Výnimočná chuť bieleho maku dokonale obohatí šalátové dresingy, smotanovú omáčku, ryžu a zeleninu.
Krajina pôvodu: EÚ
Obsah: 300 g