Lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.
Ríbezľa čierna (Ribes nigrum) je veľmi bohatým zdrojom vitamínu C, vitamínu E, vitamínov skupiny B a železa. Pôsobí močopudne, proti artritíde, hnačke, skorbutu a posilňuje tráviací trakt. Využíva sa pri liečbe zápalu močových ciest. Vďaka obsiahnutým antioxidantom je prevenciou voči demencii a starnutiu buniek, tkanív, orgánov a organizmu. Komplex flavonoidov má ochranný vplyv na bunky, orgány a cievy.
Zloženie: Čierne ríbezle (60%), cukor, med (10%), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín. Obsah ovocia: 60/100g výrobku.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Určené na priamu spotrebu.
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste, chráňte pred teplom. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 5 dní.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Slovenská republika