100% rastlinný olej - extra panenský lisovaný za studena zo semien ĺaničníku siateho vyrobeného unikátnou technológiou lisovania prvého výlisku semien ľaničníka siateho. 100 g oleja obsahuje 99,8 % tuku, z toho minimálne 91 % nenasýtených mastných kyselín. Prírodný produkt neobsahuje konzervačné a aromatizujúce látky, nemá žiadne vekové či časové obmedzenie na používanie, ako jeden z mála olejov ľaničníkový olej neoxiduje. 100 g oleja z Laničníku siateho obsahuje 99,8 % tuku, z toho minimálne 90 % nenasýtených mastných kyselín, pomer Omega-3 a Omega-6 mastných kyselín /3:1/
Silný antioxidant - VITAMÍN E (tokoferol) v 110mg/100g, jeho obsah v extra ľanovom oleji patrí medzi najvyššie zo všetkých prírodných zdrojov tokoferolov,
vysoké množstvo vitamínov A, D, K, B-karotén, vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, ktoré dosahuje 91% z nich sú polynenasýtené - asi 60%.
vysoký obsah vitamínu E (silný antioxidant) - 90 - 100 mg /%. To je obzvlášť dôležité pre ochranu buniek pred oxidačným útoku voľných radikálov, teda zabraňuje starnutiu.
Všeobecné dostupné informácie : ľaničník siaty - camelina sativa
-Tokoferoly, steroly, kyselina olejová ovplyvňujú tkanivové dýchanie a vyvádzajú voľné radikály. Tieto mechanizmy významne zabraňujú vzniku zhubných nádorov.
-V dôsledku týchto pozitívnych účinkov pôsobí na úpravu a normalizáciu krvného tlaku.
-Zabraňuje vzniku trombov a zanášaniu ciev.
-Má schopnosť znižovať hladinu cholesterolu v krvi, zvyšuje pevnosť a pružnosť ciev, je to veľmi účinný na metabolizmus tukov , zmierňuje zápaly.
Tiež má stimulačný účinok na imunitný obranný systém, chráni pred rakovinou.
-pôsobí na ochorenia kardiovaskulárneho systému
-prevencia aterosklerózy
-výrazne znižuje cholesterol
-normalizuje krvný tlak
-stimuluje v pečeni syntézu mastných kyselín
-posiľňuje steny ciev a zvyšuje ich flexibilitu
-diétny produkt
Použitie: V kuchyni: na zeleninové šaláty ( v studenej kuchyni), teplej kuchyni na varenie, Extra ľanový olej má vysokú oxidačnú stabilitu oleja a to ho robí univerzálnym olejom na varenie. Pre porovnanie bod dymenia extra ľanového oleja teda oleja z Cameliny je 246.11ºC čiže je oveľa vyšší ako bod dymenia olivového oleja, čo je 162.78ºC. Bod dymenia - je teplota, pri ktorej sa začne rozpadať olej na glycerol a voľné mastné kyseliny , a produkuje sa namodralý dym.
Zloženie: 100 gr oleja obsahuje 99,8 % tuku.
Dávkovanie: 3x denne kávová lyžička.
Upozornenie: Prirodzená usadenina je prípustná.
Skladovanie: Olej skladujte na chladnom a temnom mieste pri teplote 5 - 25°C. Po otvorení fľašu uschovajte v chladničke.
Obsah: 350ml
Všetky hore uvedené údaje slúžia pre informáciu a poučenie, nenahradzujú akúkoľvek liečbu predpísanú lekárom.
Údaje a informácie sú prevzaté z dostupných zdrojov internetu a z podkladov výrobcu v Ruskej federácii na základe dlhoročných výskumov a skúseností .