Kukurica na popcorn je zvláštny druh tejto veľmi významnej poľnohospodárske plodiny s tvrdou šupkou, vďaka ktorej sa pri zahrievaní zrná vytvára v jeho strede tlak, ktorý kukuricu roztrhne a jeho vnútornú časť, ktorá obsahuje škroby a proteíny, sa tak dostane von. Kukurica je hneď po ryži a pšenici najpestovanejšie plodinou na svete. Pretože neobsahuje glutén, čo je zmes dvoch bielkovín, nevyvoláva alergiu, ktorú môžeme poznať ako celiakii. Popcorn je sám o sebe potravina, ktorá je pomerne málo energeticky výdatná, ale je potrebné pripravovať ho bez tuku. Pokiaľ ho budete chcieť robiť na oleji, vyberte si nejaký kvalitný, ktorý sa neprepaľuje. Pre tento prípad je ideálny kokosový olej.
Zloženie: Pukancová kukurica.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Kukuricu nasypeme do hrnca s rozohriatym olejom tak, aby kukurica pokryla iba dno. Prikryjeme pokrievkou. Akonáhle budú intervaly medzi pukaním kukurice dlhšie ako 5 sekúnd, varič vypneme. Na ochutenie je možné kukuricu posypať soľou, alebo dochutiť lyžičkou masla.
Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste.
Obsah: 250 g
Krajina pôvodu: Maďarsko