Príroda nám dáva všetko potrebné pre náš život a naše zdravie. Iba my sme pozabudli ako tieto dary prírody používať. Ľudová múdrosť odovzdávaná z generácie na generáciu nám tu zanechala informácie o mimoriadnych vlastnostiach Ivan čaju, ktorý je už od pradávna unikátnym nástrojom prírody a umožňuje zacelenie celého tela i jemnohmotných tiel.
Ivan čaj má blahodárne účinky na telo fyzické, emocionálne, mentálne a psychické. Ak niečo má mať blahodárne účinky, je potrebné tieto účinky pocítiť ihneď. Ak však urobíme všetko správne. A to si môže každý overiť pri pití vrbovky úzkolistej, ktorá bola pre Vás správnym spôsobom pripravená.
Po zaliatí čaju horúcou vodou (60 – 90 stupňov) môžete vidieť zmenu jeho farby od svetlej až po úplne tmavú, kedy v každom okamihu je čaj vhodný pre iný druh zaceľovania a harmonizácie. Preto každý z Vás si môže vybrať, ktorá z farieb a vôní je pre Vás najpríjemnejšia. Keď viete načúvať svojmu telu a sami sebe, potom vždy zvolíte ten pravý okamih, kedy čaj piť. Vedľajším prejavom je ľahkosť pitia, príjemná vôňa, pocit uvoľnenia, pocit navracajúcej sa sily do tela a veľa ďalších prejavov, ktoré pocítite.
Tisíce rokov naši predkovia hojne užívali výnimočný nápoj, ktorý nazývali aj elixírom života. Tento nápoj z fermentovanej vrbovky úzkolistej je známy pod názvom Ivan čaj. Vďaka svojím blahodárnym účinkom na zdravie človeka získal Ivan čaj také prívlastky ako elixír života, elixír mladosti alebo univerzálna prírodná lekárnička. Vrbovka úzkolistá hojne rastie v našich krajoch a na severnej pologuli. Preto výborne vyhovuje našej genetike, jej komplex minerálov a vitamínov je dokonale asimilovaný naším organizmom.
Pozitíva Ivan čaju
Obsahuje 70 stopových prvkov, vrátane významného množstva železa, horčíka, draslíka, sodíka a medi. Ďalej obsahuje 18 aminokyselín, ktoré sú ľahko absorbované telom a rýchlo dodajú energiu. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C (až 6 krát viac ako citrón). Okrem vitamínu C obsahuje čaj vitamíny B, obzvlášť dosť karoténu. V čaji sa nachádzajú aj bioflavonoidy, pektín a chlorofy.