Sladká bomba ako ju nazývame u nás v pražiarni je káva Indonesia Java Microlot, a je spracovaná metódou Anaeróbnej fermentácie. Táto metóda nám potlačila aciditu v káve a vytiahla jej úžasnú a komplexnú sladkosť. Po tomto spracovaní má káva chuť ako liči, tropické ovocie, jahoda, čierne ríbezle a je sladká ako javorový sirup.
Anaeróbna fermentia, čiže fermentácia bez vzduchu, je oproti fermentácií pri spracovaní wash dlhšia. Čerešne kávy sa po zbere dávajú do špeciálnych nádob s vodou, ktoré sa hermeticky uzavrú. Mikroorganizmi začnú štiepiť molekuly glukózy, čo pri tejto chemickej reakcii začne vytvárať teplo a CO2. Vďaka jednocestnému vypúšťaciemu ventilu CO2 vytlačí cez tento ventil kyslík.
Pre lepší výsledok sa tiež reguluje teplota v týchto nádobách. Baktérie, ktoré sa prirodzene nachádzajú v kávovej čerešni, produkujú počas tohto procesu enzýmy, ktoré spôsobujú tvorbu menej zložitých zlúčenín, ako sú organické kyseliny a alkoholy. Bez prístupu vzduchu sa celá fermentácia spomalí, táto káva fermentuje až 72h. Nakoniec sa káva spracuje naturálnym procesom, teda necháva sa aj s čerešňou sušiť na slnku. Potom už len vylúpať a zelená káva je hotová.
Zloženie: 100% Arabica
Použitie: Filter
Spôsob zberu: ručný
Chuťový profil: liči, tropické ovocie, jahoda, čierne ríbezle a je sladká ako javorový sirup.
Dalšie informácie:
Obsah: 200 g
Krajina pôvodu: Indonesia