Hrachová múka je vyrábaná pomletím sušeného hrachu. Táto múka je prirodzene bezlepková a môžu ju použiť aj celiatici. Obsahuje vlákninu, sacharidy a je bohatá na antioxidanty. V hrachu sú obsiahnuté aminokyseliny ako je lyzín a minerálne látky - horčík, fosfor a draslík. Z vitamínov obsahuje predovšetkým vitamíny skupiny B, C a E a veľmi cennú zdraviu prospešnú látku, lecitín. Chráni bunky pred voľnými radikálmi, tlmí zápalové procesy v tele, podporuje látkovú premenu, posilňuje nervy, podporuje krvotvorbu. Vápnik, ktorý hrach obsahuje, udržuje kosti a zuby v dobrom stave.
Zloženie: 100% zomletý hrach žltý.
Výživové údaje:
Upozornenie: Prirodzene bezlepková múka, môže obsahovať stopy lepku.
Návod na prípravu: Na pečenie. Odporúča sa nahradiť v akomkoľvek recepte používa sa k zjemnenie alebo zahustenie omáčok, polievok, zeleninových pokrmov.
Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 4-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Slovenská republika