Toto exotické dochucovadlo je bohatá zmes minerálov s vysokým obsahom železa a ďalších prvkov, ktoré soli dávajú skôr temne červenú a šedú farbu. Čierna soľ sa ťaží zo sopečných jazier Pakistanu a Indie a jej chuť a vôňa môže tých, ktorí s ňou prídu prvýkrát do styku odradiť, pretože pripomína uvarené vajcia natvrdo. Po tepelnej úprave však získava zemitú arómu. Podľa ajurvédskych lekárov je Kala Namak najviac prospešnou formou soli, pretože na rozdiel od obyčajnej soli nezvyšuje obsah sodíka v krvi. Práve preto títo učenci odporúčajú čiernu soľ ľuďom, ktorí majú vysoký tlak, alebo tým, ktorí majú diétu s nízkym množstvom soli.
Indovia si túto soľ dávajú aj na ovocie, takže môžete vyskúšať v našich podmienkach málinko osoliť napríklad banán, alebo jablko a budete príjemne prekvapení zaujímavou chuťou. Chemické rozbory ukázali, že Kala Namak obsahuje širokú škálu minerálnych látok a stopových prvkov. Najviac prevládajú chlorid sodný, chlorid horečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Zloženie: 100% čierna Himalájska soľ.
Výživové údaje:
Upozornenie: Vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom.
Dávkovanie: Dávkujte podľa chuti na dochutenie rôznych pokrmov.
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Obsah: 250 g
Krajina pôvodu: Pakistan