Guarová guma sa získava zo semien rastliny Guar (Cyamopsis tetragonolobus), ktorá sa pestuje ekologicky – bez použitia pesticídov, herbicídov alebo GMO. Je to strukovina vzhľadovo podobná fazuli. Semená sa usušia a pomelú na takýto jemný, biely prášok, ktorý má pomerne široké uplatnenie. Je známy predovšetkým ako prírodné zahusťovadlo, ktoré s obľubou využívajú ľudia s bezlepkovou diétou.
Jeho veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, ktorá dokáže prirodzene viazať vodu a tak zabrániť procesu kryštalizácie. Pri zmiešaní s vodou vytvorí hustý gél. Svoju veľkosť dokáže znásobiť až 20x! Pomáha nielen zahustiť ale aj zlepšiť štruktúru pripravovaných pokrmov a stabilizovať potraviny. Jej používanie priaznivo ovplyvňuje priechodnosť čriev, hladinu krvného cukru a cholesterolu, čím výrazne pomáha predchádzať kardiovaskulárnym problémom. Prášok je bez obsahu lepku, pšenice, ťažkých kovov, umelých aróm, farbív, alebo iných prídavných látok.
Zloženie: Prášok z rastliny Guar.
Upozornenie: Bez GMO. Bez lepku.
Použitie: Na zahustenie omáčok, polievok, džemov, pri pečení bezlepkového pečiva, chleba, sušienok, koláčov, na prípravu domáceho želé, zmrzliny, sorbetov a podobne. Na 0,5 kg bezlepkovej zmesi použijeme 1 polievkovú lyžicu guarovej gumy.
Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste.
Obsah: 100 g
Krajina pôvodu: Južná Amerika