Novinka ocenená zvláštne cenou prezidenta Potravinárskej komory za najlepšiu inovatívny potravinársky výrobok roka 2014 v kategórii "Potraviny vhodné pre osoby s neznášanlivosťou gluténu ".
Zloženie: Cukor, ryžová múka, pšeničný škrob deproteinovaný, čokoládové kúsky 11% (cukor, sušené plnotučné mlieko, emulgátor: sójový lecitín), zahusťovadlo (E1414, E415, E401), srvátka, emulgátor (E472b, E477, glukózový sirup, sójová múka, E450), kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, kypriace látky (E500, E450), soľ obohatená jódom a arómu. Výrobok môže obsahovať stopy vajec, suchých škrupinových plodov, sezamu a oxidu siričitého.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Zmes na korpus, vajcia a vodu dáme do vyššej misky a šľaháme ručným šľahačom na najvyššom stupni 8 minút. Následne pridáme olej a krátko zašľaháme. Cesto vložíme do tukom vymastenej tortovej formy (s priemerom 26 cm) vysypané ryžovou múkou (ak nie ste celiatikov, formu môžete vysypať bežnú múkou) a pečieme. Teplotu a dobu pečenia prispôsobíme podľa rúry (150 – 170 ° C, 40 – 50 minút). Po upečení oddelíme okraj formy a necháme korpus vychladnúť.
Obsah: 430 g
Krajina pôvodu: Česká republika