Čierna rasca má zemitú a ľahko horkastú chuť. V Turecku a orientálnej kuchyni sa tieto semienka pridávajú na chleba a iné slané pečivo. Bez čiernej rasce sa nezaobíde ani indická kuchyňa. Pridáva sa do rôznych kuracích, ale aj vegetariánskych pokrmov, ako sú Korma či kari. Opražené semienka rasce dodajú nový chuťový rozmer rôznym zeleninovým šalátom.
Rasca býva tiež často súčasťou protinadýmacích čajov. Aj keď je jeho chuť väčšine ľudí príjemná, mnoho aj tak neznáša priame uhryznutie do tohto semienka. Ak sa tomu chcete vyhnúť, stačí rascu do pokrmu pridať vo vrecúšku z prírodného materiálu (kľudne aj s ďalším väčším korením, ako je bobkový list alebo jalovec) a po vyvarení vybrať. Vôňu a chuť rasce rozviniete ešte viac, ak ho pred použitím krátko orestujeme.
Zloženie: Rasca čierny celý. Produkt z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Skladovanie: Skladovať v suchu a chlade.
Obsah: 50 g
Krajina pôvodu: Rakúsko