Bio pohánková múka pestovaná v ekologickom poľnohospodárstve je veľmi hodnotná predovšetkým pre obsah rutínu, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány, posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a obsah cholesterolu v krvi. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín. Tuky majú vysoké zastúpenie nenasýtených mastných kyselín. Cenný je obsah minerálnych látok, najmä vápnika, horčík, fosfor, draslík a vitamínov, najmä B1 a B2, C , E a cholín.
Zloženie: 100% zomleté zomleté zrno bio pohánky.
Výživové údaje:
Upozornenie: Prirodzene bezlepková múka.
Návod na prípravu: Múku môžeme použiť na varenie a pečenie, do zmesi s bežnou múkou na zvýraznenie chuti.
Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 4-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Slovenská republika