Drobné vločky z amarantu v biokvalite s ľahko orieškovou chuťou. Rýchla a ľahká príprava. Široké využitie v kuchyni. Vhodné predovšetkým na prípravu kaše kvôli ich vysokej lepivosti. Prirodzene bezlepkové. Amarant sa radí k pseudoobilninám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiatikov. Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Zloženie: Vločky amarantové. Suroviny pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje:
Upozornenie: Môže obsahovať lepok, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.
Návod na prípravu: Varte 2 minúty v mlieku alebo v rastlinnom nápoji alebo len prelejte vriacou vodou a nechajte 3 minúty postáť. Cca 1 porcia: 50 g vločiek na 150 ml tekutiny.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 °C.
Obsah: 250 g
Krajina pôvodu: India